Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg ensom.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Takk for at dere svarer. Føler meg veldig ensom. Har egentlig flere venner, men mange har flyttet og andre har fått nye kretser. Men vennskapet har utviklet seg til å være kun på pcn. vi får liksom aldri snakket om ordentlige ting og jeg har gradvis grodd mer å mer fast til skjermen og har over lengre perioder sittet 5-7 timer per dag og bl. Annet sett tv serier. Har blitt avhengig av dem..må alltid ha noe å avlede meg selv med for å få sove. Har prøvd å lese noen bøker, men de har vært dystre og det hjelper meg ikke i søvn. Jeg føler meg innholdsløs, kjedelig og klarer aldri å lage noe selv og er unyttig. Har vært innom psykisk helsevesen men ble friskmeldt og føler meg frisk nå. Men det har vært 2 vanskelige år og jeg har sagt og tenkt ting som jeg prøver å ikke angre på i ettertid. moren min er også svært ensom og hun er mer bekymret for meg enn hva som er bra for henne, skulle ønske hun hadde flere venner. Har lyst å flytte å skape noe for meg selv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt, 20 år.

Takk for at du skriver til oss.


Jeg forstår, ut fra det du forteller, at du sliter i forhold til ensomhet. I tillegg har du også tidligere hatt det utfordrende, og det er bra at du fikk hjelp i psykisk helsevern.

Du skriver ikke hva du holder på med på dagtid. Har du jobb, er du under utdanning, eller er det slik at du ikke gjør noe spesielt på dagtid?

På bakgrunn av det du forteller tenker jeg at du fyller mye tid med tv og nettbruk. Du sier at vennene dine er på nett, men du skulle ønske at du hadde vennskap som var mer enn bare på nett. Jeg tolker også noe av det du skriver som at du sliter litt med selvtillit, og at du tenker en del negative tanker om deg selv?

For å snu det du nå opplever vil jeg råde deg til å ta kontakt med helsestasjonen for ungdom. Der kan du snakke med helsesøster. Gjennom samtale kan du få hjelp til å se hva du ønsker med livet ditt, hvilke interesser har du og hva ønsker du å fylle fritiden din med?

Gjennom interesser kan du få venner.

For å begrense tv og nettbruk bør man lage en plan, og være bevisst på hva man vil gjøre i stedet for å se tv eller være på nett.

Ved å snakke med noen kan du få hjelp til å snu negative tanker om deg selv. Når du har tro på deg selv vil du få større mulighet til å prøve ting og oppleve mestring. Kanskje vil du da også føle at du kan flytte og skape noe? Ved at du tar tak i livet ditt vil mammaen din trolig bekymre seg mindre for deg, men mammaen din må selv ta ansvar for å få egne venner.

 

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Ser du for mye på TV og serier?

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her er rådene for deg som bruker for mye tid foran tv, data eller mobil.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit