Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg klare matematikken?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har veldig lyst til å studere, men jeg besto ikke Matte 2p-y på videregående, og da kommer jeg ikke inn på noen noe sted. Jeg tok opp tredje året en gang til, så tok jeg opp matte som privatist, men strøk begge gangene. I år gikk jeg på Sonans privatgymnas, hadde eksamen forrige uke, men jeg vet jeg stryker denne gangen også, og det nytter ikke å klage. Jeg tenkte å gå til fastlegen min og få en attest på at jeg har mattevansker og vise den til eksamenskontoret, så kanskje de vil være litt snille med karaktersettingen. Hvis det ikke funker så skal prøve å høre med den videregående skolen jeg gikk på og spørre om jeg kan ta eksamen som elev, eller så skal jeg melde meg opp til privatist eksamen igjen til høsten, og da skal jeg øve enda mer. Jeg har snakket med pp-tjenesten og skal søke om utredning for å få fritak fra Matte, tror vel det er eneste veien ut. Ellers vet jeg ikke hva jeg skal gjøre mer, tror jeg aldri kommer til å stå.

SVAR

Besvart 02.06.2015 11:08:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Rett til tilrettelegging av prøver og eksamen

Allergi eller senebetennelse i armen? Behov for bestemte hjelpemidler for å gjennomføre eksamen? Skolen plikter å hjelpe deg med tilrettelegging på prøver og eksamen.

 

Les mer
attach_file

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

 

Les mer
account_circle