Hopp til hovedinnholdet

Hun er redd for å snorke på klassetur.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg snorker innimellom og jeg er vare 13 år! Er det vanlig? Og jeg skal på klassetur om en uke! Jeg er redd for at jeg skal snorke, jeg syntes at dette er flaut!!! Kan jeg få noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.

Det å snorke er ganske så vanlig, og noen gjør det mer enn andre. Ofte har snorking med det vi kaller "ufrie luftveier" å gjøre, altså at det er noe som i en eller annen grad blokkerer luften når man puster inn og ut. Det kan være at man har store polypper, at man ligger med en knekk i nakken, at man er forkjølet eller noe annet. Som regel er man mer i risiko for å snorke også når man er veldig trøtt.

Det er vanskelig å unngå å snorke med vilje, men det kan være verdt å forsøke å ligge med hodet litt høyt, sørge for at du ikke er forkjøla i den grad du får til det, og pass på at du ikke er altfor trøtt når du legger deg. Du kan jo også forsøke å avtale med en venninne om at hun skal dunke borti deg om hun merker at du snorker og.

Dersom du vanligvis er veldig sliten når du våkner, og føler at du ikke har sovet noe særlig, eller om du på annen måte plages av snorkingen din kan det være verdt å ta seg en tur til legen og få hjelp til å finne ut av hvorfor du snorker, og  om du kanskje kan bli kvitt snorkingen.

Men husk at det er veldig vanlig. Du er HELT sikkert ikke den eneste på overnattingen som snorker! Og når du snorker har kanskje alle andre sovnet allerede?!

Lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit