Hopp til hovedinnholdet

Sikker på at lærern er pedofil

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal begynne, men alle på skolen er helt sikker på at læreren vår er pedofil. Han ser hele tiden på puppene og rumpene til jentene og da mener jeg stirre. Han snakker til oss på en ubehagelig og flørtete måte og favorittiserer elever som legger ut lettkledde bilder av seg selv på sosiale medier. Vi har lyst til å gjøre noe med det, men det blir litt vanskelig, for vi har ikke noe bevis og faren hans er rektor på skolen... Uansett, håper på svar om hva jeg/vi kan gjøre. Dette her er VELDIG ubehagerlig og vi synes han burde få sparken siden han ikke er en bra lærer heller..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.


Jeg er så glad for å lese at du ber om hjelp i situasjonen dere er i. Det er lett at det forblir med praten i disse situasjonene, og at man kanskje også lager historier som ikke akkurat gjør saken bedre.  Jeg kan godt forstå at det er vanskelig å ta opp med rektor, eller kanskje noen i det hele tatt på skolen din. Likevel er det noe som må snakkes/fortelles om!

En mulig måte å gå fram på er å fortelle om det til foreldrene dine. De kan eventuelt ta det videre enten til rektor eller noen andre på skolen. Eller de kan ta det enda videre til  FAU (foreldrenes arbeidsutvalg) eller kanskje også til skoleledelsen i fylket. Det er også et alternativ å ta kontakt med elevorganisasjonen og høre om de har rutiner på hvordan man forholder seg til denne type henvendelser. 

Det som er viktig er at du/dere får fortalt om det dere opplever til noen som kan hjelpe  dere. Det er egentlig uvesentlig om denne læreren er pedofil eller ikke, så lenge det oppleves ubehagelig for dere, er det ikke greit! Da trenger denne lærern Skolen er arbeidsplassen deres. Ingen voksne ville synes det hadde vært greit at de ble beglodd av en de jobbet med. Det er ikke greit for dere heller!

Jeg ønsker deg og dere masse lykke til! Det du gjør er kjempeviktig! Flott at du vil gjøre noe!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit