Hopp til hovedinnholdet

Kan læreren nekte meg å gå med magetopp?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Nå er jeg fryktelig irritert!! Idag var jeg på skolen, hadde på meg en shorts, den var på ingen måter 'fort kort', var ikke sånn at halve rumpa mi syntes liksom. En helt NORMAL shorts. Til den hadde jeg en svart hvit stripete magetopp. Navelen min syntes! Læreren min snakket til meg mens de andre hadde friminutt at dette var upassende på skolen. HÆ??!? Det er sommer for faen? Har han lov til og nekte meg dette? Jeg kommer til og møte opp i bikini i morgen for og provosere enda mer! Neida.. Men hallo? En shorts og en magetopp? 'Alle' ungdommer går i det idag? Dagens gamle bestefar lærere burde følge litt mer med. Spørsmål: er dette 'ulovlig? Hva skal jeg gjøre? Jeg føler vartfall ikke at det er upassende.. Vi er i juni?? Det er varmt og jeg føler ikke for og gå kledd sann som jeg gjør en kald vinterdag i desember. Ærlig talt? Hva synes dere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt
For å finne ut om skolen kan si at du ikke får lov til å gå med shorts og magetopp må det står noe i skolens ordensreglement om dette. For å få svar på den delen av spørsmålet ditt må du altså lese i det.
Når det gjelder denne læreren så har læreren lov til å snakke med deg om klærne din om han oppfatter de som upassende. Når læreren din snakker med deg om en slik ting har læreren ikke lov til å være ufin mot deg.Vennlig hilsen elev- og lærlingombudet i Sør-Trøndelag

- i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Urettferdig behandlet på skolen? Dette kan du gjøre!

stoler på pultene (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Og får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å løse problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit