Hopp til hovedinnholdet

Jeg har spiseproblemer, og lurer på hva jeg kan gjøre for å bli kvitt det.

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har sppiseproblemer, og lurer på hva jeg kan gjøre for å bli kvitt det. Jeg tør ikke å si ifra og d blir bare verre og verre. Klarer ikke å spise, for da kaster keg opp igjen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Spiseproblemer arter seg forskjellig, og det kan være ulike grunner til at det er sånn fra person til person.  Når du ikke greier å holde på maten og kaster opp, kan jo det bli ganske alvorlig raskt.  Jeg tenker at det er viktig at du får pratet med en lege om dette. Du sier ikke noe om hvor lenge det har vart, men du forteller at det blir verre og verre.  Da er det viktig å få hjelp.  Fastlegen er rett sted å ta kontakt.  Du kan også prate med noen på Helsestasjon for ungdom.
 
Ikke gå alene med dette lenger nå, men ta kontakt og få hjelp.  
 
-Og mens du venter på time, så kan du forsøke å spise helt små måltider og ca. hver tredje time slik at kroppen venner seg til å få litt mat.  Start med litt og litt og se om du da kan greie å unngå å kast opp.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spiseforstyrrelser og følelser

Jente ser bekymra ut (colourbox.com)

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

Les mer

Skader ved spiseforstyrrelser

Trist jente på sofaen (colourbox.com)

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit