Hopp til hovedinnholdet

Hvem har gjort noe galt i krangelen mellom meg og min far.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei... jeg er en gutt på 13 år som krangler mye med faren min og en dag etter en liten ferie med han der vi også kranglet mye....hadde vi en krangel.... der han kjeftet og skreik for at jeg skreik inne mens han var ute i hagen. jeg hadde ikke skreke eller noe men likevel så bli han sur og skriker til meg. han kaller meg dritsekk og drittunge og sier at jeg masse bla bla... jeg ble så sur at jeg viste fingeren og derreter klikket han sender ett bors som han var med mot meg så jeg ikke kan gå vekk fra han og han løfter meg under haken og kniper meg i armen og skriker alt han kan i fjeset mitt. han går vekk og krangelen forsetter til jeg fikk tak i mor og dagen etter ble hentet. om jeg så viste fingeren som betyr fuck you som betyr faen ta deg som han sier veldig mange ganger til meg. jeg vil ikke tilbake til han for jeg syns det var ubehagelig at en krangel utførte det han gjorde. hvem gjorde noe gale her meg eller han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du stiller oss spørsmål!

Det er umulig for oss å kunne fordele skyld i en situasjon vi ikke har vært til stede i. Det kan være så mange ting som bidrar til en konflikt. Det er ikke uvanlig at tenåringer og deres foreldre krangler. Det at man ønsker mer selvstendighet og selv bestemmelse kan ofte komme i konflikt med foreldres plikt til å forsørge og ta vare på barna sine. Det er foreldre som har det største ansvaret for ikke å la krangler komme ut av kontroll, men også ungdom på din alder bør tenke seg om i forhold til hvordan man reagerer. 

Foreldre skal være de som er mest voksne, men de er også bare mennesker og andre forhold i livet kan påvirke hvordan de har det. 

Kanskje du bør prøve å snakke med faren din om hvordan dere har det og hvordan dere vil ha det. Om det er vanskelig å får det til, kan du kanskje be moren din om å hjelpe deg?

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit