Hopp til hovedinnholdet

Ble banket opp av kollega for to år siden og sliter med det fremdeles. Vil ikke gå på jobb. Hva gjør jeg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg ble banket opp av en kolega i 2013 for at han klikka. Jeg fikk kraftig hjernerystelse. Det ble anmeldt.etter det så snakka jeg med en psykolog om det, ble ikke mange samtaler. Jeg har prøvd og snakke med han om det, men han sier han har lakt det bak seg og vil ikke snakke om det. Det hjelper ikke, for han forstår ikke hvor vanskelig det er for meg Uanset hva han gjør så godtar jeg han ikke. Og jeg har fått en beskyttelse opgave for og passe på meg seg og to til. Og når de tankene har dukt opp så har jeg ikke noe lyst til og se han eller høre han. Vil ikke på jobb. Jeg knekker sammen i gråt. Jeg vil vite hva jeg kan gjøre? Sliter med det enda :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 og takk for at du skriver til oss!
Å bli utsatt for vold på arbeidsplassen er svært alvorlig. Du skriver at forholdet ble anmeldt og at du gikk til en psykolog et begrenset antall ganger. Videre skriver du at dette fremdeles er svært vanskelig for deg, og at du, dersom jeg forstår deg riktig, kvier deg for å gå på jobb. Nå lurer du på hva du skal gjøre.
 
Nå kjenner ikke jeg saken i detalj og ei heller hva som eventuelt har vært utprøvd/ iverksatt. Jeg vil imidlertid foreslå følgende dersom det ikke allerede har vært forsøkt -  og dersom det allerede har vært forsøkt uten hell, kan det være verdt å gi det et forsøk til: snakk med lederen på arbeidsplassen din. Du kan også snakke med den tillitsvalgte på arbeidsplassen. Jeg vil også råde deg til å kontakte fastlegen din. Fastlegen kan henvise deg til psykolog (du skriver du har gått til noen samtaler, men ettersom dette fremdeles er vanskelig for deg vil du kanskje være i behov av flere samtaler). Fastlegen kan også skrive sykemelding dersom det skulle være aktuelt, og har som oftest videre oversikt over hjelpeapparatet i kommunen hvor du bor.
 
Håper dette var til hjelp.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit