Hopp til hovedinnholdet

Jeg er lei av å bite negler.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er så lita lei av å bite negler, det ser stygt ut spesielt fordi jeg har bare noen millimeter i gjen av dem, og d høres veldig rart ut når noen smisker på neglene. Jeg har prøvd ting som smaker vondt, men biter allikavel. Jeg har prøvd å ikke bite for å få belønning, men funker ikke. Det er bare når jeg er på ferie at jeg nesten ikke biter, men biter når jeg kommer hjem igjen p.s har også prøvd falskenegler, men har rett og slett ikke lange nok negler til at de blir der. Hjelp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år. 


Takk for at du skriver til oss.

Jeg forstår, ut fra det du forteller, at du er lei av å bite negler. Det er ikke rart at du blir lei når du har prøvd ulike ting, men ikke har fått til den endringen du ønsker.

Når jeg leser det du forteller her tenker jeg på hva det er som skjer når du opplever at du nesten ikke biter negler i ferien? Det kan være at du ved å reflektere over dette kan finne ut hva du kan gjøre mer av som gjør at du kan slutte å bite negler, eller bite mindre.

I tillegg vil jeg råde deg til å snakke med helsesøster, for eksempel, om det at du biter negler. Gjennom samtale kan du lære deg strategier, og bli bevisst hva du kan gjør for å slutte å bite negler.

Det er også viktig å ha tro på at man kan få til en endring, og bestemme seg for at nå skal jeg slutte. 

Ofte så biter man negler helt ubevisst. Derfor vil bevisstgjøringen av når og i hvilke situasjoner det skjer være til hjelp for å klare å endre den (u)vanen det er å bite negler.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit