Hopp til hovedinnholdet

I dag var min første dag på ungsomsskolen. Men det var noen som hadde sagt til noen i parallell klassen min "det er noen 02ere som leker i lekestativet". Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

I dag var min første dag på ungsomsskolen, jeg hadde gledet meg litt faktisk. Jeg hadde en ganske bra dag helt til et friminutt.. Det var noen 01ere (14 år, de går i 9.klasse altså) som hadde sagt til noen i parallell klassen min "det er noen 02ere som leker i lekestativet". Personlig synes jeg det var veldig unødvendig å si det fordi vi må jo få lovt til å være barn uten å bli dømt. Hva skal jeg gjøre? jeg vet ikke helt hvem det er, jeg fikk bare vite at det var noen i klassen over

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du kontaktet oss i ung.no :)

Dette høres ut som en helt vanlig skoledag. Det er dessverre sånn at noen personer liker å prate dårlig om andre. De fleste gangene skyldes dette av at de ikke har det så bra selv.

Hadde jeg vært i din situasjon, ville jeg ignorert dette. Folk har det gøy på forskjellige måter, ikke la noen ødelegge din. Hvis denne eller disse personene fortsetter å plage deg, ville jeg ha fortalt dette til en lærer/rådgiver.

Jeg har lagt til et par artikler som kanskje kan hjelpe:)

Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem mobber?

Mobbere har gjerne et eller flere kjennetegn til felles, og vi har listet opp disse nedenfor. Vær likevel oppmerksom på at vår liste kun peker på hovedtendenser, og i enkelte tilfeller kan bildet av mobberne være annerledes.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit