Hopp til hovedinnholdet

Jeg har slitt med selvtilliten hele livet og er utrolig sjenert.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har slutt med selvtilliten hele livet og er utrolig sjenert. I 1.klassen ble jeg mobbet fordi jeg hadde mørke hår på overleppa og de sa jeg hade bart! Etter det har bare hverdagen gått nedover. Jeg klarer ikke fokusere på det positivet med meg, jeg fokuserer alltid på hva jeg kan forbedre! Jeg har sultet meg for å bli tynnere, skrapet meg opp med saks (ikke kuttet, bare skrapet på huden) for å få vekk smerten, jeg trener i et desperat forsøk for å bli tynnere, jeg faker et smil hver dag for å late som jeg er glad for st folk skal like meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du ikke greier å fokusere på det positive ved deg, bare på det du kan forbedre.  -Når du sier dette så klart, så betyr jo det også at du SER hva som skal til for å få det litt bedre; -Og dette er viktig: Man må øve på alt for å bli bedre: Du må øve på det du ser du trenger: Å akseptere deg selv som du er, å gi deg selv gode tilbakemeldinger om at du er bra nok akkurat som du er, og kanskje også øve på å være litt mer modis sosialt.  -Du forteller at du er sjenert, og det er jo en ganske vanlig ting å være.  Det kan da være ganske skummelt å skulle våge seg til å være mer sosial, men det er mulig.  -Ta et lite skritt om gangen: Våg å prate LITT mer med noen, våg å si "hei" til noen du ikke sier det så ofte til, og våg å rekke opp hånda LITT mer i timen o.s.v.  -Det er godt å ha litt støtte når man skal gjøre noe som er litt skummelt.  -kanskje har du en venn eller noen hjemme som kan støtte deg og heie litt på deg. 

Lykke til.  -Se også råd i artikler under. 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit