Hopp til hovedinnholdet

Jeg er asylsøker uten lovlig opphold, kan jeg få støtte til tannregulering?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 15-åring med har et veldig stort problem, som jeg finner ingen løsning på:(. Jeg har veldig skjeve fortenner. jeg har underbitt på en av fortennene, og det ser veldig rart, synes jeg... Men jeg kan ikke gjøre noe med det. Det er fordi jeg er en asylsøker og ikke har lovlig opphold. Men jeg hadde prøvd å få regulering, men kjeveortopeden vil ikke gjøre behandling hvis jeg ikke har opphold.. og da ble jeg VELDIG lei meg... Jeg tenker at det skjer alltid noe dårlig med meg.Jeg vil virkelig få regulering, men det dyrt å betale 25.000 for oss. Jeg vet at det er vanskelig spørsmål. Men jeg kan ikke snakke med noen andre om det, jeg vil ikke at noen skal vite at jeg er en asylsøker for det er flaut. Og jeg kan heller ikke dra til hjemlandet for å få regulering for da har jeg sikkert fylt 18. Jeg fikk høre av noen at hvis man dytter fortannen med tunga over lang tid, kan den gå fram automatisk? Er det sant? Og er det mulig få gjøre noe med tanna mi, så fort så mulig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål.

Vi forstår at det er kjedelig å ha det slik.

Dette er noe du må snakke med dine foreldre om. Barn under 18 år kan ikke søke om økonomisk støtte fra NAV.

Dine foreldre kan ta kontakt med oss for en vurdering om de har rett til å få støtte til tannregulering for deg. Det at dere ikke har lovlig opphold kan gjøre at de ikke har rett til en slik støtte. De kan nå oss på tlf: 55 55 33 33, tastevalg 1 eller gå innom NAV kontoret i den kommunen dere bor i.

Om det hjelper å dytte fortannen med tunga over lang tid kan vi dessverre ikke svare deg på. Det må du spørre kjeveortopeden eller en tannlege om.

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit