Hopp til hovedinnholdet

 nakenbilder, viser til andre, kan jeg anmelde? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! For ca 1 måned siden var jeg sammen med to kompiser og en venninne i huset til han ene kompisen. Vi drakk og jeg ble altfor full, jeg skulle sove over i huset sammen med kompisen som eide huset, vi sov i kjelleren. Vi klinte osv, og etterhvert begynte jeg og kle av meg osv, tilslutt var jeg bare i g-strengen, vi fortsatte å kline men ikke noe mer skjedde. Så begynte han å ta bilder av meg, noe han mener jeg ba han om å gjøre (noe jeg tviler sterkt på, men jeg husker ikke hva som skjedde). Dagen etter lovte han meg og kompisen at han hadde sletta de og at han ikke er "sånn" person, som ar slike bilder osv. Jeg var selvfølgelig bekymret men trodde på han likevel. Nå har jeg fått vite av en av mine bestevenner at han har vist det til noen, og jeg tviler ikke når vennen min sier dette. Er dette ulovlig? Bør jeg anmelde han for dette? Hvis jeg annmelder det, og han sletter alle bildene, kan jeg bli anklaget for falsk anmeldelse og få straff selv? Håper på svar, jente 16 år

SVAR

Besvart 26.08.2015 12:24:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nett

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på nett, og hva du gjør om noen har tatt bilder eller filmet deg uten at du har sagt ja.

 

Les mer
attach_file

- Kler av meg på nettet

Jeg har vært på chatroulette og gjort noe veldig dumt, lekte med brystene mine. Men han i andre enden så frivillig på det, vi ble bedre kjent osv. Jeg trykka next og det kom opp en boks som sa at jeg hadde blitt anmeldt og at politiet ville få min IP-adresse og samtidig bruke bilde. Er forferdelig bekymra for at familie skal få vite det. Får jeg noen straff?

 

Les mer
account_circle