Hopp til hovedinnholdet

Gutt, 14 år som ønsker å overnatte hos sin kjæreste, men får ikke lov av sine foreldre.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, Mine foreldre sier jeg er for ung til å dra på overnatting til kjærestn min såm bor ca 2 timer unna meg. De babler om at jeg er ikke voksen nok osv, hun får jo låv av sine foreldre å ligge over hos meg. Foreldrene mine sier vi må ta steg for steg. Det er bare to steg besøk å overnatting. Jeg får låv å sykle di 15 milene dit men å ligge over hos kjæresten min det er farli. De er redd for at jeg skal begynne me snus, røyk å sånt. Jeg er en idrettsmann ikke narkomann! I mine øyne har det ingenting med overnatting å Gjøre. Hun bor utfor sentrum å om kvelden går ikke vi å trasser rundt I byen, Da er d film å kos. Vi er 14 år vi er for små til ditt å datt(hvis du skjønner hva jeg mener) Foreldrene mine gir meg ikke et ordenkli svar. Hvis jeg løper 10 km på 38 min klarer jeg nok å overnatte hos jenta mi uten at jeg får noe problemer. Jeg kjenner henne meget godt æ vet hvor grensa går. De vet ikke selv hvorfor jeg ikke får låv. Det er latterli. Hva syns dere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du er 14 år og øsker veldig å overnatte hos din kjæreste som bor 2 timer unna. Du sykler mye forstår jeg. Du forstår ikke hvorfor du ikke for lov da du opplever at de ikke er strenge på at du sykler så langt og på en trafikkert vei.

Når du er 14 år så har foreldrene dine et foreldre ansvar som sier at de skal passe på deg og gi deg en god oppvekst til du er 18 år fordi da er du myndig. Foreldrene dine er nok redd for at dere skal gå for langt med å ha samleie som igjen kan føre til at hun kan bli gravid. Det er en seksuell lavalder som er 16år. Det vil si at det er straffbart hvis du skulle gjøre henne gravid. Selv om du ikke er enig i at dere går så langt eller det skjer så er det foreldrene dine som bestemmer så lenge du er så ung. Men når du er 16 år så har dere kjent hverandre lengre og dere kan vurdere bedre selv.

 

Legger med artikkeler du kan lese da det er mange som sliter med de samme problemene.

Lykke til!

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over hos kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit