Hopp til hovedinnholdet

De har lest i dagboken min

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg visste ikke helt hvilket emne jeg skulle ta dette i men ja.. Jeg har en sånn bok der jeg skriver ned alle di triste tankene mine og masse privat og det er veldig privat også var det noen gutter som var oss meg også var di på rommet mitt alene også fannt di boka og leste i den og det sto veldig masse personlig der som jeg ikke har sakt til noen, ikke di nærmeste engang og jeg har virkelig ikke lyst til å se di guttene igjen. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre? Jeg kan jo ikke si at det i boken var tull for det kommer di jo helt sikkert ikke til å tro på. Og di kommer sikkert til å si det til mange andre også får alle vite allt som stod der og visst folk får vite hva som stod der så Vet jeg egt ikke hva som skjer men det kommer ikke til å ende bra...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. Jeg skjønner at du synes at dette er kjipt. 

Det er overhode ikke greit at disse guttene leser andres dagbøker! Det er respektløst og direkte frekt. 

Jeg tror nok ikke at guttene blir å fortelle dette videre, for hvilke gleder vil de få ut av det? Det er heller ikke sikkert at de har lest hele boken, kanskje de bare leste et par sider. Hvis de forteller noe videre så synes jeg man må ta det derfra. Da kan du eventuelt ta å snakke med guttene og fortelle at det ikke er greit at de snakker videre om det de har lest, hvis dette blir et stort problem så synes jeg at du skal ta kontakt med noen voksne, f.eks. foreldrene dine, helsesøster eller en lærer. 

Neste gang du får besøk kan det kanskje være lurt å "gjemme" dagboken din litt, så er du sikker på at ingen leser dine personlige tanker. 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit