Hopp til hovedinnholdet

Mammaen min vil at jeg skal jobbe i bank, men det vil jeg ikke, hva gjør jeg?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hei jeg har en mamma som maser på at jeg må jobbe i banken. Men jeg har ikke lyst til det men hu sier hvor bra det er. men jeg er ikke god i matte i det hele tatt. jeg blir litt sint og lei meg for at jeg ikke får gå på den vidregående og jobben jeg har lyst til å gjøre og jeg er kjempe flink til

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det er mange foreldre om veldig gjerne vil at barna deres skal ha gode liv og gode jobber. De er redd for at barna skal velge utdannelser de angrer på eller som gi lite lønn. Noen av dem glemmer at det de selv synes er bra jobber er ikke bra for barna. Mange mennesker jobber med det samme så si hele livet og da er det viktig å jobbe med noe man liker og er god til.

Du har rett til å bestemme hva du vil bli. Det høres ut som at du sliter med å få moren din til å høre på deg. Har du vært tydelig nok på at du ikke vil jobbe i bank? Har du en annen drøm du trenger å fortelle henne om.

For mange er det godt å få hjelp til å snakke med foreldre om slike tema. Er det mulig å snakke med læreren din eller sosiallærer. De kan kanskje hjelpe moren din til å se hvilke styrker og begrensninger du har. Noen ganger er det nok å få hjelp et annet familiemedlem, onkler, tanter eller besteforeldre kan være gode støttespillere.

Håper dette kan være til nytte!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit