Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke lov til å ha hund. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har et slags problem. Hele livet, har jeg og søsteren min hatt veldig lyst på hund, men pappa liker ikke hunder fordi de: kan ha sykdommer, røyter, og fordi han syntes det er for mye ansvar. Jeg vet selv at jeg er klar for å ta ansvar for den, og det er lillesøsteren min også. Jeg vet hvor mye ansvar det er, og at det ikke bare er kos og kommer til å ta mye av tiden min, men jeg vet at jeg er klar. I tilegg, har jeg en skade i armen, som jeg snart har hatt i ett år, som gjør at jeg føler meg litt alene, siden den er ganske sjelden, og begrenser meg veldig. Jeg kan ikke skrive for hånd, jeg kan ikke gjøre noe som kan gjøre at jeg faller, for da må jeg operere. Jeg kan ikke henge, eller belaste den på noen som helst måte, og da hadde det vært fint med en hund som kunne holde meg med selskap. Jeg har prøvd å overtale dem, men de vil ikke høre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Jeg har lest e-posten din og forstår at du har veldig lyst på en hund. Du skriver at du har en skade i armen din som begrenser deg og det gjør at du føler deg litt alene. Det er ingen god følelse å føle seg alene, selv om det er vanlig å føle seg litt alene når man er ung.

 

Fordi du er 13 år er det faren din som bestemmer om dere kan ha hund eller ikke. Jeg synes du likevel forteller veldig godt hvordan du har det og hvorfor du vil ha en hund i e-posten du har skrevet. Det virker som om du har tenkt veldig mye på ansvaret det innebærer å ha hund, og at du forstår godt hva det vil si å ta ansvar for et dyr. Har du snakket med faren din om det? Du føler deg også litt alene. Vet faren din det? Hvis ikke kan det kanskje være en god idé å vise han det du har skrevet i e-posten til oss, slik at han virkelig kan se hvordan du har det og hva du tenker og føler.

 

Hvis det fortsatt er uaktuelt å skaffe en hund finnes det andre muligheter for deg. Kanskje det bor noen i nærheten som har hund? Da kan du kanskje spørre dem om du får lov til å gå på tur og passe litt på deres hund. Det er jeg sikker på at de vil bli glade for at du spør om. Du kan også spørre faren din om å få et annet dyr som trenger mindre stell – for eksempel rotte, kanin, katt eller marsvin.

 

Det kan godt være at du vil føle deg mindre alene hvis du melder deg på en fritidsaktivitet eller inn i en organisasjon der du ikke er avhengig av å gjøre noe som kan skade armen din (eksempler kan være sjakk, ungdomsklubb, kor, Røde Kors Ungdom, speideren eller andre.) Kanskje du kan spørre om familien din kan hjelpe deg å finne alternativer slik at du kan føle deg mindre alene.

 

Jeg synes uansett du forklarer godt hva det innebærer å skaffe seg en hund og at du forklarer veldig godt dine egne tanker og følelser om denne situasjonen. Når du blir eldre og kan ta hele ansvaret alene, kan du selv bestemme om du vil skaffe deg en hund. Fram til da håper jeg du finner en løsning slik at du kan føle deg mindre alene.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit