Hopp til hovedinnholdet

Jeg har muggsopp på rommet.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har begynt å bli veldig bekymret over for at jeg har levd med muggsopp på rommet mitt i et helt år. Jeg pleier å være på rommet mitt mange timer om dagen. Det var ikke før jeg løfta på noen papp bokser som har stått på same plass veldig lenge jeg la merket til at teppet (som er gulvet) var fuktig og noe som ligna jord lå oppå. Det så også ut til at det kom under fra noen skap som har stått der i veldig mange år uten at det har blitt lufta under der. Er redd for at dette kan ha skadet min helse. Hvor helsefarlig er egentlig muggsopp og hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt, 16 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår godt at du er bekymret for at du har hatt muggsopp på rommet ditt i 1 år. Muggsopp er ikke bra, men jeg kan ikke uttale meg om det har skadet helsen din.

Det som er fint er at du har oppdaget dette. Foreldrene dine bør nå gjøre noe med muggsoppen. Slik situasjonen er nå, hvor du vet at det er sopp på rommet ditt, bør du ikke være på dette rommet før all muggsopp er fjernet. Det er mulig å fjerne muggsopp, og den type arbeid utføres av fagfolk.

Jeg forstår, ut fra det du forteller at du bekymrer deg for hva muggsoppen kan ha gjort med helsen din. Muggsopp kan gi allergiske reaksjoner, eller luftveisplager, for å nevne noe. Mitt råd er at du tar kontakt med fastlegen, og hører hva fastlegen mener.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit