Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg pålegges å bruke egen mobiltelefon i undervisningen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, på skolen I dag hadde vi sånt prosjekt der vi skulle lage en kortfilm. Vi ble delt inn i en gruppe, og vi skulle filme med mobil. Jeg var den eneste som hadde med seg mobil på min gruppe og jeg ble tvingt til at vi skulle bruke den. Selv om jeg virkelig ikke ville. Vi skulle filme noen få klipp og redigere det på pc etterpå, og da måtte vi koble til telefonen til pc'en så vi kunne flytte over klippene til pc'en. Men grunnen til at jeg ikke ville bruke min telefon er at jeg har mange private bilder på den, og de på gruppen min så bildene når de koblet til telefonen min til pc'en :((( Det er så sykt flaut og alle snakker om det på skolen nå :( Jeg ga klart og tydelig beskjed om at jeg ikke ville bruke telefonen min, og det er jo min eigendel så burde ikke jeg kunne få bestemme det da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, flott du tar kontakt

Din private telefon er noe du bestemmer over, og skolen har ingen rett til å pålegge dere å bruke denne i undervisningen.

Her har skolen gjort en feil og jeg vil anbefale deg å klage på dette, slik at de forhåpentligvis unngår å gjøre samme feil igjen.

 

Mvh

Brede Skogbakken

Elev- og lærlingombudet i Hedmark, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit