Hopp til hovedinnholdet

Hva er det med mobbing?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hva er det med mobbing, det er noe drit ( ikke sant ) ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hei, jeg er helt enig med deg: Mobbing er noe drit, rett og slett! Tenk hvor mye bedre verden hadde vært uten mobbing? Likevel skjer det hele tiden, hver dag, både blant voksne og barn. Det kan virke uoverkommelig å få slutt på mobbing generelt, men tror du ikke at hver og en av oss kan gjøre en forskjell akkurat der vi er? Både i måten vi selv oppfører oss mot andre og ved at vi sier fra når noen mobber?

I de fleste spørsmål i livet blir vi antakelig nødt til å begynne med oss selv, som Michael Jackson sier: «I’m starting with the man in the mirror, I’m asking him to change his ways, and no message could have been any clearer, If you wanna make the world a better place Take a look at Yourself and then make a change.»

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem mobber?

Mobbere har gjerne et eller flere kjennetegn til felles, og vi har listet opp disse nedenfor. Vær likevel oppmerksom på at vår liste kun peker på hovedtendenser, og i enkelte tilfeller kan bildet av mobberne være annerledes.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit