Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg ta livet av meg selv?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hvordan skal jeg ta livet av meg selv? Jeg spør ikke om noen nummer eller noe sånt jeg spør hvordan jeg kan ta livet av meg selv? Jeg gidder ikke mer og alt er pga min jævla idiotiske dockings bror. Plz fortell meg hvordan!?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når jeg leser det du skriver, tenker jeg at du må ha det vanskelig og at du er veldig fortvilet nå. Når man har det så tungt, kan fremtiden føles mørk og håpløs. 

Jeg kan og vil ikke gi deg svar på hvordan du kan ta livet ditt. Vi som jobber ung.no skal hjelpe ungdommer å få det bedre, og vi tenker at det finnes håp og bedre løsninger. 

Jeg blir litt bekymret for deg når jeg leser det du skriver, og jeg håper det kan skje en forandring i livet ditt nå, slik at du kan få det bedre. Det høres ut som du ikke ønsker å snakke med noen om hvordan du har det, men jeg håper du likevel kan tenke deg om og vurdere å dele at du ønsker å ta livet ditt med noen.  Det finnes en bedre løsning, og jeg tror det du kan finne noen som kan forstå og hjelpe deg med å få det bedre. 

Kan du kanskje snakke med en voksen du har tillit til om hvordan du har det og hva du har opplevd? Du kan også gå til helsesøster på skolen eller Helsestasjonen for ungdom der du bor. Hvis du ønsker noen å snakke med mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. 

Jeg håper du vil holde ut og at du får troen på deg selv og at livet vil bli bedre. Ta godt vare på deg selv!


Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit