Hopp til hovedinnholdet

har blandede følelser for en gutt

Jente 15 år
 

Spørsmål

hallo det er gutt som klør meg på ryggen hele tiden, bare fordi han vil komme "bort i" puppene mine hele tiden. han sier unnskyld, men jeg vet det er med vilje. jeg synes det er veldig ekkelt, men samtidig blir jeg kåt av det. jeg klarer ikke å gjøre annet enn å smile det bort. etterpå får jeg syke sexfantasier om meg og denne gutten. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, for jeg har blandende følelser! hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller spørsmål om dette! Du beskriver noe som jeg tror mange på din alder kan kjenne seg igjen i. På den ene siden opplever du guttens forsøk på å komme nær deg som ekkelt, og på den andre siden syns du kanskje det er spennende og du sier du blir kåt av det. Så ulike følelser kan man ha om samme situasjon, og da er det helt normalt å bli forvirra og usikker på hva man vil og hva man skal gjøre videre med det.

Du virker som en jente som klarer å ha flere tanker i hodet samtidig, og du får også til å kjenne hvilke signaler kroppen gir deg. Det er flott at du er bevisst på det som skjer og at du jobber med å skape deg en mening om hva som er ok for akkurat deg.

Jeg håper du fortsetter å tillate deg å kjenne på ulike følelser som det gir å være intim med en annen person. Det er bra å legge merke til både det som du syns er bra og hva du ikke liker, slik som du gjør nå. Det kan gjøre det lettere for deg å finne dine egne grenser, også for fysisk kontakt og seksualitet. Det er viktig å lytte til egne grenser, på samme måte som det er flott å nyte fantasier også. 

Du kan lese mer her eller i artiklene nedenfor, jeg håper du finner noen tips som passer for deg.

Du kan gjerne dra innom helsesøster på skolen din hvis du trenger en å snakke med. Helsesøster er vant til denne problemstillingen og har også taushetsplikt. 

Lykke til!

hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit