Hopp til hovedinnholdet

Jeg har logget inn på facebook`en til kjæresten min...

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er jenta på 16, jeg er nå sammen med en 19 åring! Vi har vært sammen i litt over åtte måneder. Vi har gitt hverandre Facebook passord og vi må alltid si ifra til hverandre før vi skal logge inn på andres bruker! Var en gang jeg logge meg på hans sin, uten å har sagt ifra først, men fortelle da alt dagen etter. Og jeg har sagt at jeg skal aldri logge inn på hans bruker mer. Men ca. En uke etter så ble noen av venner hans slettet på Facebook, og han spurte det var meg! Og jeg har sagt at det ikke var meg, jeg har ikke logget på hans bruker siden vi har snakket, jeg lovte at jeg skal ikke det! Men han tror meg ikke, og mener at jeg har gjort det. Han vil at jeg skal innrømme det! Er det rettferdig for meg da at jeg innrømmer noe som jeg ikke har gjort? Uansett hva så tror han meg ikke! Hva skal jeg gjøre? Han vil ikke snakke om det mer engang...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg forstår at du synes denne situasjonen er blitt vanskelig. Når det er sagt så synes jeg ikke at det er en lur idé å utveksle passord med kjæresten sin, uansett hvor lenge man har vært sammen og hvor godt man kjenner hverandre. Hvis man holder passordet for seg selv forhindrer man slike kjipe situasjoner som du er kommet i nå.

Det blir ikke rett å innrømme noe du ikke har gjort. Samtidig så forstår jeg at kjæresten din lurer og tror at det kan være deg, siden du tross alt kan passordet hans. 

Jeg vil råde deg til å snakke med kjæresten din om dette, og til at dere begge bytter passord og klarer å stole på hverandre. 

Jeg legger ved en artikkel om nettvett. 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit