Hopp til hovedinnholdet

Han vil ikke bruke briller

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg bruker briller og det vil jeg ikke. Jeg syns det er veldig flaut, så jeg bruker de bare i timene på skolen og hjemme. Mamma blir sur vis jeg ikke har de på. Så når jeg skal et sted så håper jeg det er sol for da kan jeg ta på meg solbriller med styrke. Da blir ikke mamma sur. Men nå som det blir mørkt tidlig så kan jeg jo ikke bruke solbriller, hva skal jeg gjøre. Setter stor pris på svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.


Du sier at du ikke vil bruke briller, du synes det er veldig flaut. Så leit! Spesielt når det kan være så viktig å bruke bruller. Jeg kan forstå at du kan synes det er uvant å skulle ha på briller. Kanskje kan du også ha noen opplevelser at folk ser på deg på en annen måte nå som du har fått briller. Folk ser kanskje på deg, og kanskje på en annen måte enn det du er vant til nå? Som regel så varer det bare en kort periode. Det kan jo også hende at du blir oppfattet som ganske tøff og kul om du faktisk våger å bruke brillene dine.

Jeg synes du skal få deg en innfatning du synes er kul, og forsøke å bruke brillene så mye som du har fått anbefalt og har behov for. Det kommer til å gå bra!

Lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit