Hopp til hovedinnholdet

konflikter hjemme hos 13 åring hvor de voksne krangler.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg hater stemoren min. Og det er det mange grunner for. Hun ødelegger livet mitt... Pappa og hu krangler HELE tiden.. 1. De krangla på hytta fordi jeg og stebroren min ville ikke dele rom og hun ødela hele turen. :( 2.London. Eksen hennes er død fordi han tente på seg selv, og de skulle egentlig til London en gang.. Derfor fikk hun "vonde minner" fordi det ikke var som planlagt da Eksen og hun skulle dit. Ødelagt tur. 3.tyrkia. Hun hadde ikke spist hele dagen og skyldte på pappa for at han ikke henta mat, hun drakk bare alkohol, og hun ble drita, hun var blid først, helt til vi satt oss i spisesalen da de begynte å diskutere. Pappa spurte hva hun sa til sønnen sin, svar: bare sier alle gode grunnene til at vi skal slå opp... Så begynte hun å skylde på ham igjen og så begynte de å skrike til hverandre og alle i spisesalen stirret og jeg begynte å grine og løp ut, så kom de etter. Minste sønnen spørte om å få penger men hun sa: jeg har ingen jeg spanderte spa på (pappaen osv

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ikke noe greit ut å være hjemme hos deg. Har du snakket med din pappa (eller mamma) om hvordan du har det? At pappa og stemor må slutte å krangle så dere hører det? At dere lever i så mye krangler og konflikter er ikke noe greit for barn.

Familievernkontoret snakker med foreldre og par som krangler mye. De snakker også med barn så vi får høre hvordan de har det med all kranglingen. Du kan også ta kontakt med helsesøster som kan hjelpe deg videre med hjelp der du bor.  

Lykke til!

 

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit