Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bo alene.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

hey. jeg bor med familie men jeg har veldig lust å bor aleine, jeg liker ikke og bor med familen min og når eg seie det til more mi blir hu sinte på meg, det blage meg veldig. ka kan eg gjør?.. HJELP!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt, 15 år.

Takk for at du skriver til oss. 
Jeg tenker at det ikke kan være lett for deg å ikke ville bo hjemme. Det er sikkert ikke så lett for familien din å vite at du ikke vil bo hjemme heller. Imidlertid forteller du ikke hva det er som gjør at du ikke vil bo hjemme. Hvis du opplever omsorgssvikt er det viktig at Barnevernet får vite om dette. Noen familier sliter med rus, vold, overgrep eller at noen i familien er psykisk syke, og da er det viktig å få hjelp. 

Mange ungdommer opplever at det er slitsomt å bo hjemme i ungdomstiden fordi det er mye krangling og mas. I forhold til dette kan det være en ide å få hjelp til å lære bedre måter å kommunisere på, slik at man unngår all kranglingen.

Familievernkontoret kan hjelpe deg og familien til å få et bedre forhold.

Det å flytte hjemmefra når man er 15 år er ingen god løsning. For det første er det viktig for ungdom å få støtte, omsorg og hjelp fra foreldre. I tillegg er jo det å bo alene svært kostbart. Hvordan ville du ha finansiert det? Det er også slik at hvis du skulle ha kunnet flytte hjemmefra må foreldrene dine si at det er greit. Tror du at foreldrene dine vil si at du kan flytte hjemmefra?

Mitt råd til deg vil være å få hjelp til å få det bedre hjemme. Du kan få hjelp fra Familievernkontoret eller helsesøster.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Gutt diskuterer med faren sin (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit