Hopp til hovedinnholdet

Alle jentene klager på meg fordi jeg ikke er kul nok og ingen bryr seg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg går i 6a og har lite venner. Jeg har prøvd alt jeg kan men så ender det alltid i vasken :( Jeg ble så leimeg at jeg begynte å kutte meg selv å slå meg selv når jeg var lei meg, for meg så var det så godt å slippe de jævla drittungene. Så jeg begynte å gå til en EKTE sykolog, ikke ''Helse Søster''. Jeg begynte å spise mindre å mindre (gjør det enda) jeg veide: 54 kl og så ble det - 47 kl. Jeg er nærmest ferdig med livet, jeg vil bare dø. Alle jentene klager på meg fordi jeg tydligvis ''IKKE'' er kul nok til å stå med dem og leke med dem. Jeg pleier å sitte alene i alle friminutt, jeg har tatt det opp flere ganger, Men ingen bryr seg! Hva skal jeg gjøre ? det er bare jævlig teit! :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller om at det har vært ganske vanskelig for deg en stund nå.  Du får hjelp av psykolog.  Det er lurt om du prater med psykologen om det som er vanskelig med vennene også.  Jeg forstår deg slik at du har tatt opp med vennene dine at du har det vanskelig.  Det er nok lurt om du prøver å få hjelp til problemene av psykologen, og så prøver å ikke prate så mye om det på skolen.  De andre vil syns det er vanskelig å vite hva de skal si eller gjøre.  Prøv å være en god venn og bli med på vanlige ting med venner.  Det kan ofte gjøre det enklere å gjøre noe med vennene enn å bare prate, så å bli med på lek eller aktiviteter, kan være lettere.  Også på fritiden.  -Prøv å bli med på noen fritidsaktiviteter du liker.  Da kan det også være lettere å finne venner med samme interesser.
Husk på at du er viktig og verdifull og ta godt vare på DEG!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Spiseforstyrrelser og følelser

Jente ser bekymra ut (colourbox.com)

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit