Hopp til hovedinnholdet

Alt har bare samlet seg opp til en stor klump

Jente 13 år
 

Spørsmål

Føler jeg må snakke med noen og få ut SLT jeg har inni meg, er alt for mye hat og sorg og alt! Men jeg klarer ikke snakke med foreldre eller venner eller noe. Kunne snakket med helsesøster, er bare det at hun kommer til å si det videre til læreren min eller mamma og pappa som uansett vei kommer til å få vite om det. Er ikke alt jeg vil at mamma og pappa skal få vite om hvertfall ikke før jeg vet hva jeg føler eller hva jeg skal gjøre med det. Så derfor føler jeg det at jeg har så mye inni meg ødelegger veldig mye for meg. Alt jeg har inni meg er fra hele livet mitt, har aldri snakket med noen om det så alt har bare samlet seg opp til en stor klump. Men tørr ikke snakke ut om det for syntes ikke mamma og pappa skal få vite det før jeg vet rundt det selv eller før jeg er klar for at de skal vite det! Hater at folk ikke kan holde på noe, hvorfor er helsesøster og lærer og voksne sånn!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når det blir mange tanker og det føles som det blir til en stor klump, er det lurt å få ryddet litt og sortert i alle tankene, slik du selv har ønske om.  Du stoler ikke helt på at du kan prate med helsesøster uten at hun sier det til lærer eller foreldre, men hun har taushetsplikt, så det å få hjelp til å rydde i tanker sammen med henne, er noe som skal være trygt å gjøre uten at hun sier det til noen.  Det er først om hun får en alvorlig bekymring at hun evt. må ta det med foreldre, men da må hun si det til deg først. Jeg foreslå at du stikker innom henne og spør litt om det med taushetsplikt, så du blir trygg på hva du kan ta opp.

Et annet råd til deg, er at du forsøker å skrive ned det litt av alle tankene som kverner rundt oppe i hodet.  Det kan være en måte å rydde i dem og få sortert litt på egen hånd.  

I artikkelen under, kan du også lese litt om måter å hjelpe seg selv med kaotiske tanker og følelser.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit