Hopp til hovedinnholdet

Vi tror at assistenten i klassen er pedofil.

Jente
 

Spørsmål

Hei, jeg går i 7. Klasse og der har vi en assistent som vi jenter i klassen tror er pedofil, men vi er ikke sikre. Her er det som har skjedd: det var en fredag, det var regn og vi var på jogge tur. Da vi kom tilbake spurte assistenten til ei jente i klassen " er du våt innvendig" så smilte han. Og de fleste jenten opplever at hen stirrer veldig på rumpene og puppene deres osv. De fleste jentene unngår han. Tenk visst han er det, tenk visst han ikke er det og så har vi laget så mye oppstyr. Hva skal vi gjøre? Jeg begynner og bli litt redd for han. Læreren vår tror bare at vi er forelsket i han vær gang han kommer inn og vi begynner og le og se på hverandre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss.

Hvis noen voksne oppfører seg truende eller krenkende overfor dere må dere si i fra til voksne.


Jeg kan forstå at dere er redde hvis dere tenker at assistenten er pedofil. Noen ganger kan man, hvis man først har tenkt noe om noen, finne " bevis" for at det er slik man tenker. Det er jo som du sier ikke sikkert at denne assistenten er pedofil, og da er det ikke så bra hvis dere går og sier at assistenten er pedofil. Kan det som ble sagt om " våt innvendig" ha en annen betydning enn det dere tenker? Noen ganger er det slik at hvis flere begynner å snakke sammen om noe, og har samme mening om noe så kan det forsterke det man tenker.

Er det slik at han stirrer på pupper og rumper, eller blir det sånn fordi at de tenker at han gjør det.

Nå har jeg satt ting litt på spissen for å få deg til å tenke litt. Imidlertid er det VELDIG viktig, hvis dere tenker at denne assistenten har en måte å være på som er ekkel eller støtende, og som gjør at dere blir redde, at dere sier i fra til foreldre og lærere. Dette bør dere gjøre med en gang.

Jeg synes det er bra at dere er oppmerksomme i forhold til voksne som oppfører seg på en måte som dere ikke synes er grei, og jeg tenker at dere bør si i fra til til voksne når dere opplever at noen har en ubehagelig oppførsel. Ingen voksne skal krenke barn/ ungdom. 

Dere kan også snakke med helsesøster for å få hjelp. Du skriver at du er redd, og derfor bør du uansett snakke med foreldrene dine om dette, slik at du kan få støtte fra dem. Du skal selvsagt ikke gå rundt og være redd på skolen. Ved å snakke med foreldrene dine kan du også få hjelp til å vite hva dere skal gjøre i denne saken.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit