Hopp til hovedinnholdet

Jeg har begynt på ny skole og alle tror jeg er englebarn

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei! jeg har et problem. jeg har begynt på en ny skole og det er et problem. jeg har blitt kjent med noen men jeg kan ikke være meg selv ennå og de ande trur jeg er et englebarn. og hvis jeg prøver å snakke med noen snur de seg og går vekk. og hvis jeg er med noen så b lir vennene dems sure på meg og den personen jeg er med fordi vi henger sammen. og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre :-( hilsen ei jenee på 13 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Dette er noe jeg anbefaler deg å ta opp med læreren din om, så bør dere også snakke om hvordan man behandler folk i klassen. Det skal ikke være slik at du blir behandlet sånn, englebarn eller ikke. Og man skal ikke straffe andre for hvem man henger med eller ikke. Hvem  man velger å være sammen med på skolen skal være ens eget besluttning og ikke noen andres. En mulighet kan også være at de som er venn med de som fryser dem ut om de er med deg, at de kan snakke med vennene sine om hvordan man behandler hverandre og oppfører seg. Hvis ikke burde de selv vurdere om de skulle ha dem som venner eller ikke. Det kan være at å gå å snakke med helsesøster på skolen kan være at du får det litt lettere, og gjerne involver foreldrene dine/omsorgsforelder eller noen andre du stoler på gjeldende dette. Ønsker deg lykke til og håper du får det bedre! 


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

jente utenfor klassen

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din. Her er ti tips til hvordan din klasse kan få et bedre klassemiljø.


Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit