Hopp til hovedinnholdet

Føler seg urettferdig behandlet av lærer.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei ei jente i klassen min snakker hele tida i timen og er alltid bråkete hu får ingen kjeft av læraren men eg glemte leksa ein dag og då var læraren sur på meg og frekk og de tre første ukene med læraren var kjempe kjekke men etter det var det som eit levande helvete. Er det lov at lærare gjør sånt??? Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, flott du tar kontakt

Når det gjelder den i klassen som er bråkete, så kan du selvfølgelig informere lærer om at du blir forstyrret, men det er læreren som har ansvar for å gjøre noe med situasjonen.

Dersom du føler deg urettferdig behandlet av læreren, må du informere rektor ved skolen om at du opplever timene slik. Skriv ned konkrete episoder som har skjedd, og skriv ned hvordan dette påvirker din trivsel på skolen.

 Alle elever har rett til et skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring, og et sosialt miljø fritt for mobbing, vold, diskriminering, trakassering, krenking og rasisme. Alle som opplever slikt skal kunne klage til rektor.

Rektor skal da vurdere situasjonen. Det er din egen oppfatning av situasjonen som skal legges til grunn når rektor skal vurdere om du har et godt nok læringsmiljø. Hvis rektor finner ut at det ikke er godt nok, skal han eller hun sette i gang tiltak. Hvis du er misfornøyd med disse tiltakene, kan det hele klages inn til Fylkesmannen.

 

Mvh

Brede Skogbakken

Elev- og lærlingombudet i Hedmark, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Urettferdig behandlet på skolen? Dette kan du gjøre!

stoler på pultene (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Og får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å løse problemet.

Les mer

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit