Hopp til hovedinnholdet

Kroppspress.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har ikke et spørsmål, men noe å si. Verden idag er et sted jeg ikke vil være. Her er kroppspresset på det verste og jeg kan ikke forandre det. Hvis jeg ikke har rumpe eller pupper så blir jeg kalt E6 eller så spør folk om jeg har møtt veggen. Jeg er redd for nye kommentarer hele tiden, men det vet ingen. Jeg er 13 år og hater samfunnet. Jeg går med gensere og cardigans som dekker rumpa så ingen kan se den og trener for at den skal bli ''fin'' noe den ikke blir. Perioden hvor folk sa kommentarer som det til meg var en stund siden. Voksne tror at det finnes en løsning som å be folk slutte å si det. DET HJELPER IKKE. Det finnes ikke noe løsning. Har man sagt det kan jeg ikke bare glemme det. Det er alt jeg tenker på.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår at du synes at det er mye kroppspress i samfunnet, og jeg kan være enig med deg i det. 
Det er trist at folk ikke kan la være å komme med kommentarer i forhold til andres utseende, men vi vet at dette skjer. Du sier at du blir redd for nye kommentarer, og det er jo ikke bra. Hva kan du gjøre med det? Jeg vil råde deg til å snakke med helsesøster for å få hjelp til å sortere tanker og følelser, slik at du kan få det bedre. Det går an å endre tankemønstre når man får hjelp. Da kan du klare å se og forstå det du snakker om på en annen måte.

Derfor sier jeg at det finnes en løsning på dette. Man kan prøve å få folk til å slutte å si ting, men ofte virker ikke dette. Da blir det viktig hvordan du tenker om det, og helsesøster kan hjelpe deg.

Hva skal til for at du kan være fornøyd med den du er?  

Du er god nok som du er. 

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hva skal til for at du kjenner deg god nok?

Venner på skole  (colourbox.com)

Presset blant unge i dag er stort. Du skal være pen nok, flink nok, tøff nok, men fremdeles "normal" nok til å ikke skille deg ut. Finn ut hvorfor du er GOD NOK her!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit