Hopp til hovedinnholdet

Dårlig forhold til faren min.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg er drittlei lei av faren min har mange tanker om at han skulle forsvinne under jorden har mange sinte og aggressive tanker om det han liker ikke at jeg spiser sjokolade og chips hver gang når jeg spiser chips og sjokolade og cola blir han sint og er irritert på seminaret når vi spiller I korpset er irritert på de andre i korpset skulle ønske at han ikke bryr seg om meg han er streng hater han jeg er veldig veldig bekymret

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 20 og takk for at du skriver til oss!
Du beskriver å ha et dårlig forhold til faren din - at du hater ham, og at du har mange sinte og aggressive tanker. Du uttrykker også å være veldig bekymret.
 
Tanker og følelser er ikke farlige i seg selv. Det er hvordan vi håndterer og handler som er avgjørende. Dersom jeg forstår deg rett er du bekymret for hvordan du kan komme til å handle. Jeg blir opptatt av om du delt tankene dine og bekymring din med noen? Jeg vil råde deg til å snakke ut med noen du kan stole på og har tillit til om hvordan du har det i forhold til faren din, slik at du kan få det bedre. Du kan eksempelvis kontakte fastlegen, studenthelsetjenesten dersom du er student eller helsestasjon for ungdom.
 
Ta gjerne kontakt med oss igjen!
Du kan også lese litt mer i artikkelen under svaret, om sinne. 
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit