Hopp til hovedinnholdet

Vil ikke flytte videre med fosterfamilien min.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Er ei jente på 16 år og føler barnevernet har gått mye imot meg og ikke har latt meg bruke mine rettigheter. Jeg har bodd i fosterhjem i 3 år også flytta jeg på institusjon innen psykisk helse. Vi har bodd på samme plass i 3 år og fosterforeldrene mine må flytte neste år, jeg har min tilhørighet her, vennene mine, biologisk familie og kjæreste. Jeg nekter å være med, da er jeg altså 17 år. Og jeg skal søke første året mitt på VGs igjen i nærheten av der jeg bor nå. Dem mener dem kan tvinge meg. Og så vil jeg bytte saksbehandler som er i kommunen jeg bor nå, men fosterforeldrene mine mener det er helt idiotisk. Jeg krangler ofte hjemme, vil ikke bo her mer. Så jeg velger heller kanskje å få forlengelse på institusjonen for å unngå å bo her. Institusjonen forteller meg at de har troa på at jeg kan bli igjen her, og når jeg fortalte det til fosterforeldrene mine sa de at hvis miljøteraputene sa det skulle de snakke med dem, for det kunne dem tydeligvis ikke si. bv har også trua meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei.

Det er fint at du tar kontakt. Det er forståelig at du ikke ønsker å flytte fra alt og alle du kjenner. Så godt at de på institusjonen tar deg på alvor. Hvis du føler at barneverntjenesten ikke tar deg alvorlig, selv om du ikke får det som du vil, så kan du snakke med din tilsynsfører. Tilsynsføreren skal være der for deg og kan eventuelt hjelpe deg å kontakte Fylkesmannen der du bor. Ring gjerne Alarmtelefonen for barn og unge hvis du vil prate om dette.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit