Hopp til hovedinnholdet

Vennen min på 13 har prøvd hasj , hva skal jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

har venn på 13 han har prøvd hasj det er rart noen hint til jeg lurer på hva jeg jeg skal gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi forstår godt at du er bekymret for vennen din som har prøvd hasj. De fleste føler seg ganske så hjelpeløse når en de bryr seg om gjør skadelige ting. Hvis du får anledning til det, kan du jo si noe til vennen din om hva som bekymrer deg. Hasj er et rusmiddel som har skadevirkninger. Når og hvis du snakker med han er det viktig å huske på at du bare er en venn og at det er begrenset hva du kan gjøre. Hvis han har problemer i livet som gjør at han velger å bruke rusmidler bør han snakke med en voksen som kan hjelpe han. Hvis han ikke har en nær voksen han stoler på, kan han for eksempel snakke med helsesøster på skolen eller ta kontakt med Helsestasjon for ungdom.

Du bør også tenke over hva bekymringen med vennen din gjør med deg. Det kan være tungt å bære bekymring for en du bryr deg om alene. Har du noen du kan snakke med det om? Foreldrene dine eller en annen voksen du stoler på? Du kan også ta kontakt med helsesøster på skolen som har taushetsplikt.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit