Hopp til hovedinnholdet

Klar for sex?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, en gutt som går i min klasse og jeg har klina litt i det siste. Men jeg vet ikke om han liker meg eller ikke. Hvordan kan jeg vite det? Og tror han vil ha sex, men det er ikke jeg sikker på, føles rett og gale. Hvordan vet jeg at jeg er klar?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres nok ut som han liker deg hvis dere kysser, men det kan også være at han er mer interessert i å ha sex med deg. Å ha sex med noen er noe som skal være riktig fra begge sin side, og dere er fortsatt ikke over den seksuelle lavalderen som er 16 år. Jeg synes du skal snakke med han og forklare hva du føler. Det er viktig å vite at man er klar for å ha sex med noen før man har det, derfor tror jeg det er viktig at du forklarer at du ikke er klar for det enda. Under er noen lenker som jeg håper kan være til hjelp :-)


Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit