Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger noen råd til å få bedre selvtillit og troen på meg selv. Jeg har en kjæreste men føler meg allikevel ensom.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Det er noe jeg synes er fryktelig vanskelig, jeg har så lite selvtillit og av og til har jeg det ikke greit. Føler meg så alene liksom eller ensom, jeg har en kjæreste som jeg er sykt glad i. Bryr meg mye om han, men det med å ha troa på seg selv synes jeg er ekstremt vanskelig. Trenger bare mye råd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 20 år. Takk for at du skriver til Ung.no.

Du skriver om lav selvtillit og ensomhet. I den alderen du er nå er dette aktuelle temaer. Når man går på videregående skole har man mange ungdommer rundt seg hver eneste skoledag, så tar dette brått slutt. Kanskje du studerer videre, jobber eller tar et "friår". Uansett hva du velger er du nå midt i en overgang i livet og slike overganger kan oppleves vanskelig for mange.

Ensomhet og selvfølelsen kan påvirker hverandre som en negativ spiral. Tankene om at man ikke er så sosial, har ikke så mange nære venner etc. kan fort gjøre det til at man velger å trekke seg tilbake og være hjemme.

Du har en kjæreste som du er veldig glad i. Det tenker jeg gir deg en trygghet i livet, men allikevel kjenner du på ensomheten. I et kjæresteforhold er det viktig at begge parter har et liv ved siden av med egne venner og interesser. Kjærester må gi hverandre rom og frihet. Hvis ikke dette skjer vil ensomhet kunne oppstå. Det er viktig å stole på hverandre, viser hverandre tillit og bygge hverandre opp.

Jeg legger ved tre artikler som kan hjelpe deg til å få det bedre. Disse artiklene kan gi deg redskap til å styrke selvfølelsen din og å bryte denne spiralen som gir ensomhetsfølelse og mindreverdighetskompleks.

Husk at vi alle har den samme verdien. Du er unik som akkurat den du er.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit