Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg skjule arr?

Jente 15 år
 

Spørsmål

I går så var jeg så dum at jeg tok en passer å kutta inn navnet på hundene mine på hånda, begynt å blø. Tenkte det var er symbol på at jeg bryr meg om hundene mine. Når jeg kom hjem fant jeg en nål og kutta opp ene navnet på hunden min på brystet/nakken. Og mamma og pappa så det på hånda og jeg fikk en helvettes kjeft. Hvis jeg gjorde det en gang til så virka det som jeg skulle få bank osv på måten de sa det på. Og de har ikke sett det på brystet/nakken, såe jeg gjør ALT for å skjule det. Er det noen sminke som kan skjule det. Veit det ikke er bra og ha sminke på der, men jeg må, for skal snart gå med kjole, og vil ikke at det skal synes, så hvilken sminke burde jeg bruke da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du har laget arr på huden din da du skrev navnet til kjæledyret ditt med en nål på huden din. Forstår det slik at foreldrene dine ble veldig sinna og du skriver også at du opplevde det slik at du skulle få bank om du gjorde det en gang til. Forstår at dette er en vanskelig situasjon for deg som kan være veldig skremmende.

Ønsker du å skjule arret som du har fått så kan det være lurt å bruke en dekk-krem/cover-makeup med hudfarge som er lik din hud.

Det er ikke lov å slå eller banke opp barna sine. Det er ikke greit at foreldre truer ungdommen sin med bank uansett hva du har gjort. Har du opplevd å bli slått/banket opp av foreldrene dine eller tenker at det kan skje så bør du ta kontakt med noen som kan hjelpe deg. Helsesøster på skolen din, du kan ringe til barnevernet eller si ifra til en voksen som kan hjelpe deg.

Du kan også ringe og snakke med noen på alarmtelefonen. Det er gratis og du kan være anonym.

Alarmtelefonen for barn og unge 116 111

Ring Alarmtelefonen hvis du trenger noen å snakke med. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene åpne hele tiden.

Ønsker deg lykke til og alt godt. Legger ved noen artikler under svaret som du kan lese.

 

 

 

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Har du arr?

Arr på en arm (colourbox.dk)

Ett arr, mange arr, dype arr, grunne arr. Hvordan vil de bli og hva kan gjøres?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit