Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret for kompisen min som sier han blir slått hjemme.

Annet 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en kompis(16) og jeg begynner å bekymre meg for han. Han er verdens snilleste og vil deg ikkenoe vondt, men han er utrolig oppmerksomhetsyk. Jeg begynner å mistenke at det er fordi han ikke for nok hjemme. Fikk nylig en melding om at han ble slått av faren, og at det har skjedd flere ganger. Dette mener han er normalt, noe det virkelig ikke er.. Han har kanskje(mest sannsynlig ikke) kreft, noe som han da ser veldig svart på og jeg vet ikke om det er sant engang. Han sliter endel på skolen, sliter litt med alkohol og det å stjele(lagt stjelingen av seg endel). Det har virket som om han hatt det bra hjemme, så jeg skjønner egentlig ikkeno nå.. Poenget er at jeg ikke lenger vet hva jeg skal gjøre for at han har det best mulig..?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no!

Du er virkelig en god venn som bryr deg. Du har mange kloke tanker og refleksjoner om hvordan din kompis har det hjemme.  Det er ikke alltid lett å se hvilke foreldre som utøver vold mot sine barn. Mange er flinke til å skjule dette og det kan være vanskelig for omgivelsene å tro at sånt faktisk skjer. Det er derfor viktig at du tror på din kompis ! Mange barn og unge som opplever vold i familien tror at dette er normalt.  

Det er fint hvis du kan prate litt mer med kompisen din. Du kan for eksempel si at det er viktig at det blir slutt på volden og at han ikke skal ha det sånn hjemme.  Det er viktig å si dette videre til noen som kan hjelpe.  Det er fint hvis du kan tilby deg å være med kompisen din til barnevernet i kommunen der dere bor. De kan si mer om hva de tenker kan og bør gjøres for å hjelpe din kompis og familien.  Han kan også ta kontakt med helsesøster eller andre på skolen.  Jeg kan også anbefale å ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge, tlf. 116 111 eller E-mail: alarm@116111.no . Her kan han få støtte og veiledning,  informasjon om hvordan barnevernet jobber eller hjelp til å kontakte barneverntjenesten i kommunen. Du kan si at det er gratis å ringe og han kan være anonym.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit