Hopp til hovedinnholdet

Vil være alene på badet

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg opplever at familien kommer inn på badet når jeg står i dusjen eller ellers når jeg er på badet. Jeg kan sitte på do og min far og bror kan komme inn som om det var den mest naturlige ting. Jeg har tatt det opp tidligere og moren min har derfor større forståelse og kommer ikke inn så ofte lenger. Jeg føler spesielt ubehag ved dette om jeg har mensen og skal skifte bind/tampong. Eller når jeg står i dusjen spesielt om jeg vasker meg nedentil eller shaver. Det som ofte skjer er at de kommer inn og setter seg på do og sitter der med mobilen en god stund (doen er rett ovenfor dusjen som har glass dører). Jeg opplever at dette ikke er normalt når jeg snakker med andre på min alder på skolen og sånt, er det? Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre med saken?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Du er 17 år og har din fulle rett til å bestemme om du vil være alene på badet. Det er viktig å sette grenser for egen kropp og intimitet.
Du må derfor gi klar beskjed om dette til alle i familien. Jeg vil også foreslå at dere skaffer lås til døren på badet slik at du kan låse.
Viss du opplever at de ikke kan respektere dine grenser synes jeg du skal få noen du stoler på som feks helsesøster til å snakke med foreldrene dine om dette.
 
Med hilsen
 

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit