Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min opplever psykisk vold fra faren sin. Hva kan jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Ene bestevennen min opplever psykisk/emosjonell vold daglig. Hennes far forteller henne hele tiden at hun er stygg, feit, kler seg som en hore, at hun ikke duger til noen ting osv... Hun får veldig dårlig selvtillit av dette, får problemer med å konsentrere seg på skolen, sliter med å gjøre lekser, og det meste hun gjør er å være på rommet sitt fordi hun vill unngå faren. Hva kan jeg gjøre for å hjelpe henne? Jeg har lyst å kontakte barnevernet men jeg er redd for at hun skal bli sur på meg da. Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 og takk for at du skriver til oss!
Å utsettes for vold, slik du skriver at venninnen din blir, er ikke greit og svært bekymringsverdig. Du lurer på hva du skal gjøre for å hjelpe henne, og jeg vil råde deg til å tipse henne om hvor hun kan få hjelp, og å fortsette og være en god venn som støtter og lytter til henne. Helt konkret kan du be venninnen din ringe alarmtelefonen for barn og unge på nummer 116 111. Alarmtelefonen er en nødtelefon for barn og unge som lever med vold, overgrep og omsorgssvikt. De kan hjelpe å finne hjelp der venninnen din bor. Du kan også ringe alarmtelefonen og fortelle videre til venninnen din hvor hun kan få hjelp. Det er viktig at du ikke tar på deg ansvaret for venninnen din, men at du støtter henne og forteller henne hvor hun kan få hjelp.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit