Hopp til hovedinnholdet

Moren til en venn skal ha truet ham med å anmelde ham og nå skal han kanskje flytte

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg har et lite problem. En venn av meg i klassen har fortalt at han sliter litt om dagen. Moren hans skal ha truet ham med å anmelde ham og nå skal han kanskje flytte til Akershus. Men han vil ikke flytte og han er glad i klassen sin. Hvordan kan jeg hjelpe ham best mulig måte.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har tatt kontakt med Ung.no hvor du forteller at du har en venn i klassen din som ikke har det noe greit. Blant annet skal moren ha truet med å sende ham vekk.

Jeg er enig med deg det ikke høres ut som vennen din har det noe greit, verken med seg selv eller hjemme. Men du oppgir veldig få opplysninger så det er vanskelig å vite noe eksakt hva personen sliter med. Det er mulig ikke så mye du kan gjøre for ham, men det viktigste blir heller å stille opp for ham som venn, høre på ham og gi ham masse forståelse. Selv om han kanskje ikke kanskje har oppført seg helt bra selv, så må han ikke få følelsen av å være alene. Da er det veldig viktig at venner som deg stiller opp.

Kan du be ham om å snakke med helsesøster eller en annen voksen som du tror kan hjelpe? For det hjelper ofte å ta det opp med en voksen, og kanskje kan han slik få hjelp til å snakke med foreldrene sine på en måte som gjør at de kan ordne opp hjemme. Helsesøster er vant til å skalle om alt slikt, og har utdannelse i å hjelpe de som sliter hjemme også.

Lykke til med vennskapet og lykke til - til vennen din.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit