Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre for å få meg venner?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 15 år og jeg blir mobba fordi vennene mine sier at jeg stinker kuk og ser ut som en sopp... Jeg dusjer bare når mamma sier at jeg må dusje... Jeg er nesten aldri utendørs når jeg er hjemme fordi jeg har ingen venner og sånn.... Alt jeg gjør er å sitte inne hele dagen å spille Asasins Creed Syndicate og The Witcher 3 og Call of Duty (selv om jeg ikke er så god :P:P:P)... Noen ganger ringer vennene mine meg på skype bare for å mobbe meg fordi jeg er stygg og ikke kan uttale "r"... Hva skal jeg gjøre for å få meg venner?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først vil jeg si at jeg synes du er tøff som forteller om hvordan du har det. Det er ikke vanskelig å forestille seg hvordan du kan ha det.

Å bli mobbet på denne måten er ikke akseptabelt. Du skal ha en skolehverdag hvor du føler deg trygg. Og gode venner behandler hverandre på en positiv måte. Gode venner gir hverandre støtte og håp, og opplever fine ting sammen som dere kan snakke om i ettertid. Du forteller at vennene dine kontakter deg bare for å fortelle deg stygge ting. Det høres vondt ut. Hvordan har du det da? Hva pleier du å gjøre når de forteller dette?

Du forteller at du spiller på nett, og der snakker du kanskje med noen andre? Hvordan synes du det er? Å ha venner på nett kan ikke erstatte gode venner du møter, men det er mange som finner venner på nett som har felles interesser.

Du kan også snakke med din mamma om hvordan du har det, og kanskje hun kan hjelpe deg litt på vei. Det kan være fint å få hjelp av voksne noen ganger.

Noen synes det er fint å finne seg en venn først. Er det en på skolen, eller som du vet om et annet sted, som du kunne tenkt deg å bli bedre kjent med. Kanskje du kan spørre om dere kan gjøre noe sammen en dag. Kanskje spille litt, gjøre lekser eller noe annet dere begge liker å gjøre.

Jeg håper du har fått noe tips, og trenger du noen å snakke med om dette eller noe annet, kan du ta kontakt med Kors på halsen på mail, chat og telefon.

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit