Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker å drikke burn.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 12 år gammel gutt og blir 13 i år. Jeg liker å drikke burn. Jeg drikker ofte når jeg spiser om kvelden eller når jeg ikke er opptatt. Jeg drikker egentlig ikke ofte men noen ganger. Det jeg lurer på er om det kan være farlig at jeg drikker det om jeg kan bli syk eller dø? Jeg leser bak og det står at det har 0.03% koffein. Kan det kanskje være sundere viss jeg drikker burn zero?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Takk for at du skriver til oss.
En del ungdommer liker burn, slik du forteller at du gjør. Det er bra at du sier at du egentlig ikke drikker det så ofte. Burn er en drikk som man ikke bør drikke for mye av. Hvis man drikker mye burn så kan det være helseskadelig, samt at det kan være farlig hvis man drikker store mengder burn, og blander det med alkohol, se artikkel under.

 Ved å drikke burn zero får du i deg mindre sukker. Imidlertid vil jeg råde deg til å prøve å kutte ut burn i forhold til at man lett blir avhengig av produkter med koffein.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Energidrikker

Energidrikker

Det er ingen aldersgrense for når du kan drikke energidrikke, men unge rådes til å ikke drikke det ofte. Foreldre og butikken kan nekte deg det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit