Hopp til hovedinnholdet

Har dårlig samvittighet overfor mamma, hvordan gjøre opp for meg?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har gjort noe VELDIG dumt og slemt mot mamma.... for en stund siden tok jeg bankkortet hennes og la det inn på ''Steam'', dette gjorde jeg da fordi CS:GO (spill) var det eneste stedet jeg fikk positiv oppmerksomhet, og med penger kan man kjøpe virituelle ''skins'', noe man også får mer oppmerksomhet for... Mamma vet dette og jeg har innrømt det og vi er begge veldig skuffa over meg, jeg sitter og gråter, kutter meg osv. Jeg er såpass skuffa over meg selv at jeg rett og slett har tenk på å ringe politiet, etter jeg så en diskusjon om dette på VG. Jeg nevnte aldri noen sum, men om det er nødvendig så snakker vi rundt 10 000,- Jeg har sagt til mamma at hu skal ta penger fra sparekontoen min, så jeg får betalt tilbake... men det vil hun ikke. Noen tips til hva jeg kan gjøre? og om det er nødvendig å ringe politiet? mvh Sander :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Du har gjort noe galt, og du har innrømmet dette overfor moren din, det er bra!
Du forteller at du lot deg friste til å kjøpe virituelle "skins" noe som gjør at du får oppmerksomhet. Det å være ungdom er krevende, du skal prestere på skolen, fritid og blandt venner. Å kjenne seg litt ensom og ikke bra nok eller kjenne på dårlig selvfølelse er vondt, det er lett å bli fristet til å skaffe seg venner for "å bli sett".
Det er så flott at du tenker over hva du har gjort, og du tenker også over hvordan du kan gjøre opp for deg. Du sier moren din ikke vil ta fra sparekontoen din, og du lurer på om du skulle ringe politiet.
Jeg foreslår at du tar kontakt med skolehelsetjenesten på skolen og snakker med helsesøster om dette. Kanskje kan både du og moren din komme dit sammen og snakke om dette.
Jeg synes også det er viktig at du får hjelp til å "regulere" spillingen din viss den styrer livet ditt, snakk med helsesøster om dette!
Du kan også foreslå for moren din at dere kan ta kontakt med politiet og evt. be om en samtale om situasjonen. Du er 14 år og derfor under straffbar alder. Men det kan være nyttig å snakke med politiet om hvilke reaksjoner og konsekvenser en slik hendelse kunne få viss du hadde vært 16 år.
Lykke til videre.
 
Med venlig hilsen
Familieterapeut
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Spiller du for mye?

Skjermdump Fortnite

Lurer du på om du er spillavhengig? Her er rådene for deg som spiller for mye.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit