Hopp til hovedinnholdet

Er 10 års aldersforskjell for mye?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

hei jeg lurer på en ting veldig kort og greit egentlig. jeg er 18 år og har møtt go her på 28 10 år i forskjell altsåer det akseptabelt/greit med en sånn en forskjell i alderen, helt ærlig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18 år

I utgangspunktet er jo ikke aldersforskjellen så problematisk så lenge du er over 16 år. Likevel kan jo 10 år i mellom dere være mye når det gjelder utvikling og modenhet.

Det du kan tenke over, er om det forholdet dere har er likeverdig. Noen ganger kan det være slik at den som er eldre utnytter den andres usikkerhet og mangel på erfaring. Dette kan føre til at grensene overskrides, fordi det kan være vanskelig å si ifra dersom man føler seg litt uerfaren og underlegen.

Likevel er vi mennesker helt forskjellig når det gjelder hvordan vi "bærer" alderen vår. Hvis det er slik at du har funnet et menneske som du trives med og som møter dine behov og ønsker, tenker jeg helt ærlig at 10 år aldersforskjell er greit.

Lykke til med kjærligheten!

Hilsen Ingun

Helsesøster og sexologisk rådgiver
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit