Hopp til hovedinnholdet

Du er 16 år og din søster på 25 år har flyttet hjem til dere med sine tre barn på 4., 2. og 1 år. Hun har barna annenhver uke. Det blir mye bråk fra barna som forstyrrer også når hun skal gjøre lekser. Hun har forsøkt å snakke med sin mor, men det hjelper ikke. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har en søster på 25 år som har 3 barn. Den ene er 4 år 2 og 1. Annenhver uke kommer d3 hjem til oss og er her I en uke!!! De skriker, roter, lar meg ikke se på tv, og det værste av alt de skriker mens jeg prøver å gjøre lekser. Jeg har sagt ifra til mamma men hun kan ikke akuratt kaste henne ut. Jeg tørr heller ikke å si fra til søstra mi!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du er 16 år og din søster på 25 år har flyttet hjem til dere med sine tre barn på 4., 2. og 1 år. Hun har barna annenhver uke. Det blir mye bråk fra barna som forandrer hjemmet ditt. 

Du har forsøkt å snakke med din mor, men det hjelper ikke, og du syns det er vanskelig å snakke med din søster. Du forteller ikke noe om din far. Er han en person du kan snakke med?

Dette høres ut som en veldig slitsom situasjon å leve i som dere må snakke i sammen om. Du har sikkert et eget rom som det er lurt å låse seg inne når du gjør lekser. Mne dette er jo ditt hjem som du har din hverdag i og det skal være en godt sted å være for deg også.

Uansett så forstår jo ikke de små barna så mye av dette. Din søster er den som må prøve å få orden på dette og ta ansvar. Dette vil jeg tro er en midlertidig løsning før hun finner seg et nytt sted å bo. Dette er nok også vanskelig for din mor å sette grenser.

Du må snakke med noen om dette og i første omgang kan du lufte dette for helsesøster på skolen så du ikke er alene om dette. Det er familievernkontoret der dere bor som kan hjelpe dere til å få snakket om dette på en god måte i felleskap. Så kanskje helsesøster kan hjelpe deg i gang så dere får kontaktet familievernkontoret.

Lykket til!  

 

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit