Hopp til hovedinnholdet

Kan foreldre tvinge deg til å spille i korpset?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på hva valg jeg har når foreldrene mine TVINGER meg til å gå på/i korps. Jeg vil ikke i det hele tatt og ingen av vennene mine går der heller. JEG VIL SLUTTE PÅ DET TULLET. Hva kan jeg gjøre??!??!?!?!?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg leser at du ikke har lyst til å fortsette å spille i korpset og vil slutte. Det høres ikke greit ut at foreldrene dine tvinger deg til å spille i korpset når du ikke har lyst. Det beste er om du holder på med noe som gir deg glede og som du liker. Det er også naturlig at du får være med å bestemme din fritidsaktivitet. Det er også mange som har lyst til å slutte med aktiviteter på et eller annet tidspunkt. Noen ganger kan det være lurt å fortsette litt til for å se om det blir bedre. Foreldrene dine prøver nok bare å passe på så at du ikke skal angre hvis du slutter. Samtidig hvis du ikke liker å spille i korpset, bør foreldrene dine respektere ditt valg om å slutte.

Du kan prøve å ta en ordentlig prat med dine foreldre. Du kan forklare dem om hvorfor du ikke har lyst til å spille i korpset og hvorfor dette er viktig for deg. Kanskje det er noe annet som interesser deg? Foreldrene dine skal høre på hva du mener i denne saken, og at det er viktig at dere diskuterer ordentlig og kommer frem til en løsning som fungerer for alle. Hvis foreldrene dine mener at du bør forsøke litt til, kan dere for eksempel bli enige om hvor lenge du skal prøve før du kan få slutte. Dersom det er fremdeles er vanskelig så kan du snakke med en helsesøster eller noen andre voksne som du stoler på. Håper dette svaret hjalp!

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit