Hopp til hovedinnholdet

far med mye fordommer

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg sitter her ned faren min og ser på TV, ganske koselig. Vi har et godt forhold, men når han igjen sitter og kommenterer alt og alle som er galt på TV, bliir jeg irritert. Han har så utrolig mange fordommer mot samfunnet i dag. Han har noe i mot folk med spiseforstyrrelser, psykiske sykdommer, folk som går til psykolog, de som endrer utseende sitt med kirurgi eller annet, folk som trener, folk som kjører korte avstander i stede for å gå, han mener at det er teit å trene og at man heller burde "trene" ved å ikke bruke motorsag, men bruke øks, ikke kjøre, men sykle/gå osv. Han er egentlig ganske lat selv, så jeg skjønner ikke hva som er problemet hans. Vet dette er en veldig liten problem, men jeg blir bare så veldig irritert av folk med mye fordommer. Hva kan jeg gjøre for å få han til å være mer åpen og positiv overfor disse tingene? Takk for svar, elsker siden deres btw

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller om faren din som har mye fordommer som irriterer deg når dere sitter å ser på tv.

Det høres ut som at faren din trenger at du sier noe om dette. Mange voksne har godt av å bli minnet på det de slenger ut ikke er noe greit. Særlig når det er mye fordommer om andre mennesker og deres verdi som mennesker.

Tørr du ta en diskusjon med han og si det til han? At du opplever at han har så mye fordommer mot det han kommenterer? Mange sitter å kommenterer uten å tenke over dette så kanskje du skal si noe om det til han så han tenker seg om litt før han slenger ut neste gang.

Lykket til! 

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit