Hopp til hovedinnholdet

Nakenbilde spredd på skolen og på Facebook

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg hadde sex med en gutt på fest. Begge var enige. Midt under "økten" tok han frem tlf sin og tok et bilde av meg mens jeg nektet. Prøvde å dekke meg til mest mulig, siden jeg så at han ikke hadde planer om å droppe å ta bildet. Når han hadde tatt bildet prøvde jeg og krysse ut men da sendte han bildet videre. på skolen noen dager senere fikk jeg vite at mange hadde bildet, det var sendt rundt og lagt ut på en gruppe på facebook. Jeg har snakket med gutten, og han gikk rundt å ba folk slette det. Men alikevel hører jeg om det, og bildet ligger enda noen plasser. Er det mulighet for å anmelde, eller gjøre noe for å få det fjernet eller at han kan få en straff. Dette gjør meg utrolig lei meg, og det er en stor bekymring/belastning for meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først vil jeg si at jeg skjønner veldig godt at du er lei deg for det som har skjedd, og at dette er en stor belastning for deg. Det denne gutten gjorde mot deg var ikke greit. Det å ta et nakenbilde av noen og deretter dele det med andre, eller legge det ut på nett, er straffbart. Hvis du har lyst til å anmelde ham så syns jeg at du skal gjøre det.

Siden du er under 18 år vil foreldrene dine bli informert hvis du anmelder saken til politiet. Grunnen til dette er at foreldrene dine har en rett og en plikt til å ta vare på deg frem til du fyller 18 år, og hvis de skal ha mulighet til å ta vare på deg i denne saken så må de informeres. Men jeg håper ikke du lar dette stoppe deg fra å anmelde saken hvis du ønsker det. Det denne gutten gjorde er som sagt straffbart, og oppførselen hans er helt uakseptabel.

Men det er veldig bra at du har snakket med denne gutten og bedt ham om å slette bildet. Kanskje du kan prøve å snakke med denne gutten igjen, det er hans ansvar å få bildet fjernet fra alle steder der det ligger. I tillegg til dette vil jeg anbefale deg å lese på Slettmeg.no, kanskje du finner noen tips til hvordan du kan få fjernet bildet der.

Jeg håper det ordner seg! 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit